torsdag 30. juni 2016

Postkassa, the making of

I februar malte jeg og Filthy en postkasse. Og nå skal jeg endelig vise dere bildene fra prosessen.

E2 ønsket seg postkasse med kattene deres på i bryllupsgave så vi kjøpte inn postkasse og utendørsmaling og satte igang. Heldigvis viste det seg også at de ønsket seg en hvit postkasse. Det var en stor lettelse for meg som allerede hadde kjøpt postkasse før jeg fikk vite dette, men som helt tilfeldigvis hadde valgt riktig. Det var forøvrig den som var penest av det som fantes i butikken, så helt tilfeldig var det ikke.

Vi skisset først litt, og fant fort ut at det aller enkleste for oss var å prøve å etterligne et fotografi. Vi hadde fått tilsendt noen flotte bilder og det ene viste seg å passe formatet på postkassa ganske så perfekt. Filthy tegnet over fotografiet og så samlet vi oss på kjøkkenet en kveld for å begynne å male.

Filthy gjorde kanskje kanskje tegnejobben, men malejobben ble overraskende jevnt fordelt. Jeg hadde sett for meg at en av oss kom til å male mesteparten mens den andre sto og synset over skulderen på vedkommende. Slik ble det ikke.

Jeg har malt den svake blå bakgrunnen og fylt inn grunnfarge for å bygge den grunnleggende formen til motivet. Filthy har malt inn stripene/flekkene og bygd opp dybde og form.

Vi spiste noen lussekatter vi fant i fryseren som proviant.

Kattenes ansikter var det vanskeligste og her har vi stått og slitt like mye tror jeg. Til slutt fikk vi dem til å ligne sånn noenlunde. Jeg jobbet litt mer på skyggene og Filthy fikk til teksturen i pelsen.

Til slutt malte vi ekteparets navn med store røde bokstaver på lokket. Det hele tok oss 14 timer.

Og mens vi sitter på hotellrommet i Finland og pakker den inn går det opp for oss at den kanskje burde lakkeres... Håper mottakerne fant ut av det.

1 kommentar:

  1. Weeeee! Endelig! Den postkassa var så utrolig flott! Utropstegn!

    SvarSlett