torsdag 28. januar 2016

Life is Strange

Noe av det beste jeg og kjæresten vet når det er bare oss to, er å sette oss sammen under en dyne og spille spill sammen. Vi har rerunnet både The Legend og Zelda og Metroid på denne måten. Det er stort sett enmanns spill, så kun en av oss holder kontrollen, men det er koselig å sitte og prate, og av og til trengs det to hoder for å løse gåtene.

Og prisen for årets sammen-under-en-dyne-spill 2015 går til...

Life is Strange er et eventyrspill delt opp i fem episoder. Gjennom hele spillet følger vi med i tredjeperson og får være med på å ta alle valgene hovedpersonen stilles ovenfor. Det føles på mange måter som en interaktiv animasjonsfilm. Alle valgene du tar har konsekvenser for hvordan handlingen blir, og det er dette som gjør hele spillet.

Vi møter Maxine Caulfield, en high school student med interesse for fotografering. I det hun en dag er vitne til at hennes tidligere bestevenninne blir skutt og drept på skolen, oppdager Max at hun har evnen til å spole tiden tilbake. Hun har altså muligheten til å dra tilbake i tid og redde venninnen sin. Evnen til å spole tilbake og si de rette ordene, gjøre de rette tingene. Slik kastes spilleren sammen med Max inn i et nett av valg og konsekvenser, og vi oppdager snart et vepsebol av hemmeligheter og uhumskheter.

Jeg er ofte skeptisk til historier om tidsreiser (selv om jeg er glad i flere slike). Det er så mange paradokser og feller å falle i som kan gjøre at historien ikke holder vann selv i sitt eget univers. Life is Strange er en av de som har klart det. Ikke bare er det tatt hensyn til ringvirkningene ved tidsreiser, det er nettopp dette spillet roterer rundt.

Life is Strange rører ved temaer som mobbing, sorg, vennskap og moral, og er til syvende og sist et medrivende eventyr flust av følelsesladede øyeblikk. Absolutt verdt å spille gjennom!

Life is Strange har aldersgrense 16 og er tilgjengelig på disse platformene: Playstation 3, Playstation 4, XBox 360, XBox One og Microsoft Windows.

1 kommentar:

  1. Og hvis dere ikke har spilt Contradiction ennå (på steam bl.a), så anbefaler jeg den ;)

    SvarSlett